Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Yabancı Basında SOMA Faciası
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: W1SqYdC.jpg]

Soma’da kömür madeninde meydana gelen ve yüzlerce madencinin mahsur kalması, yaralanması, hatta ölümüyle sonuçlanan facia, yerel ve ulusal basında olduğu kadar uluslararası basında ve yabancı haber siteleri ile gazetelerde de yankı buldu.
Felaketin haberini anasayfasından duyuran Huffington Post’ta “yüzlerce madencinin ölü bulunduğu maden kazasında ölü sayısı sürekli artıyor” başlıklı haber an itibariyle gazetenin en çok okunan haberleri arasında yer alıyor.

Huffington Post ile aynı başlığı kullanarak anasayfasında habere yer veren New York Times, aynı zamanda kaza için ülke tarihindeki en kötü kaza diyerek “öfkeli Türkler maden felaketinin ardından cevap bekliyor” başlıklı yazıyı yayınladı.

USA Today isimli internet haber gazetesi de SOMA faciasına büyük yer ayırırken Türkiye’de kömür madeni kazası başlıklı makalesinde hem kazaya, hem kurtarma çalışmalarına, hem de tepkilere geniş yer verdi. Ayrıca “maden kazası protestoları ateşledi” başlıklı haberinde de Başbakan Erdoğan’a Soma’da yapılan protestoların videosunu koyan USA Today, faciayı en kapsamlı yansıtan yabancı yayınlardan oldu.

Felakete geniş yer ayıran haber organlarından bir diğeri de Washington Post olurken gazetenin internet sitesi haberi “Türkiye’nin en vahim maden kazasında yüzlerce insan öldü ya da mahsur kaldı” şeklinde verdi. Ayrıca yine gelişmelerden ve durumdan sıkça bahseden Washington Post, kurtarılan madencilerin videolarını da paylaştı.

Haberi olduğu gibi neredeyse tüm çıplaklığı ile veren BBC ise kazanın dışında son derece detaylı ve geniş bir çalışma ile Soma’nın durumunu, Türkiye madencilik endüstrisini ve Türkiye’de 2000 yılından beri meydana gelen ölümlü maden kazalarının raporunu vererek küresel ve güncel habercilikteki farkını göstermiş oldu.

[Resim: h4aTDl4.png]

BBC’nin yazısına benzer bir çalışma sergileyen The Guardian da SOMA faciasına geniş yer vererek kazayı “Türkiye’de 200’ün üzerinde ölü ve yüzlerce mahsur kalan işçinin olduğu maden kazası” şeklinde verdi.

Bu felakette hayatını kaybeden tüm emekçilerin yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyor, hala hayatta; ancak mahsur durumda olanların en kısa zamanda sağ salim kurtarılmasını umuyoruz.
Referans URL