Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Ekşi Sözlük Kurucusu Sedat Kapanoğlu'na Hapis Cezası
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: 2xEcjl8.jpg]

Ekşi Sözlüğün kurucusu ve üyesi olan 40 kişi hakkında açılan “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçu gerekçesi ile açılan davanın sonuçları belli oldu.

Mahkemede, ‘ekşi sözlük’ isimli internet sitesinin kurucusu Sedat Kapanoğlu’nun “halkın belirli bir kesminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçunu işlediği belirtildi. Suçun işleniş biçimi, işlendiği zaman ve suç konusunun önemi ve değerini dikkate alan hakim, Sedat Kapanoğluna 10 ay hapis cezası verdi. Bir diğer sanık Özgür Kuru’nun da aynı suçu işlediğini belirten mahkeme Kuru’ya da 7ay 15 gün hapis cezası verdi. Her iki sanığın da cezaları ertelendi. Geri kalan 37 sanığın ise davaları ertelendi. Eğer bu 37 sanık 3 yıl içerisinde tekrar aynı suçu işlerlerse yargılanmaları devam edecek.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz yıl Temmuz ayında 40 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, 3 büyük dinin ortak değerleri olan Allah, Peygamber, Kuran, İncil, cennet ve cehennem gibi kavramlara yönelik hisleri incitecek şekilde kasıt olduğu belirtildi ve yazarların ve sitenin kurucusu hakkında “halkın belirli bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama” suçundan 9 aydan 1.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı

ALINTIDIR.
Referans URL