Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Türk Tasarımcıdan Beton Yiyen Robot
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: hLpdwsc.jpg]

Geri dönüşümün son derece önemli olduğu dünyamızda betonun bile geri dönüşümünü sağlayabilen robot bir Türk tasarımcının ellerinden çıktı.

Ömer Hacıömeroğlu’nun tasarladığı beton yiyici robotlar sayesinde bir bina yıkılacağı zaman etrafa dağılan tozlar da kontrol altına alınabiliyor. Ve en önemlisi de moloz yığını çıkartmadan yapıyor bunları.

İsveç’te Umea Tasarım Enstitüsü’nde Endüstriyel Tasarım okuyan Ömer Hacıömeroğlu’nun geliştirdiği ve tasarladığı ERO isimli robot, yıkacağı binayı adeta kemiriyor. Yüksek su basıncı ile betonu çözmek mantığı üzerine tasarlanan ERO, çözülen betonun tekrar kullanılmasını da sağlıyor. Robotlarda yer alan yüksek basınçlı su jetleri betonu parçalıyor ve sonrasında çıkan parçaları ayrı bir hazneye alarak etrafı da kirletmiyor. Bu artıklar paketlenerek geri dönüşüm merkezlerine gönderiliyor.

[Resim: GlwfwHx.png]

İmkan verildikten sonra Türk öğrencilerin de başarılı olabileceğini bu haberden de anlıyoruz. Umarız ki bu ülkemizdeki üniversiteler için de bir ders olur. ERO’nun ise ülkemize ne zaman geleceği bilinmiyor.
Referans URL