Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kızıl Şafak (2012) Red Dawn TÜRKÇE DUBLAJ 720p Full Film İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link

Guest

[a]
Yönetmen: Dan Bradley

Senaryo: Carl Ellsworth , Jeremy Passmore , Kevin Reynolds

Ülke: ABD

Tür: Aksiyon , Gerilim , Savaş

IMDB Puanı: 5.4

Vizyon Tarihi: 27 Eylül 2012 (ABD)

Süre: 93 dakika

Dil: İngilizce, Korece

Çekim Yeri: Polsa Rosa Ranch - 5726 Soledad Canyon Road, Acton, California, USA

Bütçe: $65,000,000

Hasılat: $44,806,783



[hakkinda]Bir Sabah Amerika bir çıkartma ile uyanır. Kuzey Kore askerleri paraşüt ile hava indirmesi yapmaktadır.Çıkartma genel anlamda yaşanırken konumuz Washington eyaletindeki bir kasabada geçmektedir.
Kuzey Kore askerleri kasaba halkını esir almıştır fakat bu kasabada bir grup genç hala esir düşmemiştir.
Lisenin futbolcuları ve ponpon kızları ormanda sığınarak kendilerine wolverine adını takmışlar ve kasabalarını geri almak için plan yapmaktadırlar. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

BibulousBastard : Yorum spoiler içeriyor olabilir!

Bir zamanlar Amerika ile Sovyetler arasında soğuk savaş devam ederken, bir çok aksiyon filmi "Kızıl Tehdit" üzerinden kotarılarak iyi gişeler elde etti. Gün geldi Sovyetler dağıldı, Çin liberal atılımlarda bulundu, Küba'nın eli kolu ABD tarafından bağlandı. Düşman olarak lanse edilen Arap ülkeleri tek tek işgal edildi. Hal böyle olunca da, halkın korkusunun paraya çevrilerek cebe indirilmesi de bir hayli zorlaştı. Sonra bir gün senaristler oturup kara kara düşünürken, ula Kuzey Kore diye bir yer var, Amerika halkı bu ülkeyi doğru düzgün tanımaz etmez, belleklerinde kızıl olduklarından, kapalı bir toplum olduklarından, öcü olduklarından başka bir şey yok, o halde verelim ellerine silahı işgal etsinler bizim buraları demişler, ortaya da absürt komedi sayılabilecek rezalet ötesi "Red Dawn" çıkmış.

Senaryo kötü, kurgu daha da kötü, oyunculuklar berbat. Baş karakterlerden birini belki de birincisini canlandıran Josh Peck, bugüne kadar gördüğüm en kötü oyunculuklardan birini sergilemiş. Kardeşi Liam ile birlikte yeni nesil aksiyon aktörlerinden biri olan Chris Hemsworth'ün karizmasının da filmi kurtarmaya yetmediği açık.

Şoven milliyetçiliğin (bir nevi ucuz milliyetçilik) ürünü olan Red Dawn'un en iyi yanı, azıcık kafası çalışan her Amerikalı'ya empati yapma şansını da veriyor olması. Zira sürekli olarak burası bizim evimiz naraları atan karakterleri gördükçe, kendi devletlerinin ordularının başkalarının evinde ne aradığını sorgulayabilme ihtimalleri de var diyebiliriz. Film, yanlışlıkla da olsa milliyetçiliği törpüleme işini pek ala görebilir.

Sosyalizm-Komünizm fikirlerinden ödü patlayan, özgürlüğü tersinden algılamış, entelektüel seviyesi düşük, ideolojik bilgi birikimi birikimsizlikten ibaret olan orta sınıf Amerikalı'nın milliyetçilik üzerinden gazlanarak cebindeki üç kuruşu cukkalamak için çekilmiş bu filme, kötü bir film görmek için dahi tahammül edebilmek zor. Zamanınıza yazık etmeyin, diğer filmlere geçin.
SRBlackBlue : Kuzey Kore ve müttefikleri Amerika eyaletini işgal eder.Dünyanın canına okuyan Amerikan ordusu,polisi,CIA ,FBI vs vs vs hiç bir varlık gösteremez..Neyseki bir deniz piyadesi ve bir kaç lise öğrencisi kısa bir süre içinde bu işgal kuvvetlerinin canına okur. Her bir lise öğrencisi özellikle ağır silah kullanımında ve stratejik gerilla savaşı +bombalama konusunda uzmandır ve tüm bunları bir kaç gün içinde geliştirmiştir.Amerika'nın böyle vatandaşları ve lise öğrencileri olduğu sürece zaten sırtı yere gelmez .Neyse kısaca bu filmi izlemeye fazla dayanamadım.Tek kelimeyle " Rezalet " . Büyük bir hevesle izlemeye başlamıştım ama bir film kurgusu -bazı sahneleri iyi olsa bile- bu kadar megalomanik olursa bir çok izleyici benim gibi bu filmin sonunu getirme zahmetine bile katlanmayacaktır.
Nicolay : bu ilki
Kızıl Şafak (1984) amerikayı küba ve rusya işgal edio
http://www.turkcealtyazi.org/mov/0087985/red-dawn.html

bu ikincisi (2010) Avustralya yı japonlar işgal edio
Tomorrow, When the War Began
http://www.turkcealtyazi.org/mov/1456941...began.html

bir üçüncüsüne ne kadar gerek vardı caba bu seferde kuzey kore 4.seferde heralde türkiye işgal edecek bu amerikayı...=)))

Fragman


[hide2]
[upto]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=107[/upto]
[fichi]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=163[/fichi]
[/hide2]

[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL