Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Nuri Bilge Ceylan - Kış Uykusu Oscar Yolunda !
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: EQ33ZB.jpg]

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 87. Oscar Akademi Ödülleri'nde Türkiye'yi, Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu" filminin temsil edeceğini bildirdi.

Bakan Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Ceylan'ın Kış Uykusu filminin 67. Cannes Film Festivali'nde "Altın Palmiye" ödülü kazandığını hatırlattı.

Kış Uykusu'nun şimdi de Oscar yolcusu olduğunu belirten Çelik, Ceylan'ı kutladı.

"Kış Uykusu" filminden kareler için tıklayınız...

Bakan Çelik, "Uluslararası arenada büyük başarılar elde eden Nuri Bilge Ceylan'ın aynı başarıyı Oscar yolunda da göstereceğini ümit ediyor, başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

Uluslararası arenada büyük başarılar elde eden N.B. Ceylan'ın aynı başarıyı Oscar yolunda da göstereceğini ümit ediyor, başarılar diliyorum.

— Ömer Çelik (@omerrcelik) August 4, 2014


Nuri Bilge Ceylan'a tebriklerimi sunuyorum. Birkez daha Türkiye'nin neler yapabileceğini ve film konusunda ne kadar ilerlediğini gösterdi. Çok gururluyum şahsım adına. İnşallah Oscar'ı kazanır .

Kış Uykusu IMDB - http://www.imdb.com/title/tt2758880/
Kış Uykusu BeyazPerde - http://www.beyazperde.com/filmler/film-218023/
Türk Sinemasını izlemesemde N.B. Ceylan, Altın Palmiye ve FIPRESCI ödüllerini kazanarak hem kendi kariyeri hem de Türk Sineması için önemli bir adım... Gülümseme
(05.08.2014 00:57)Neptune Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Türk Sinemasını izlemesemde N.B. Ceylan, Altın Palmiye ve FIPRESCI ödüllerini kazanarak hem kendi kariyeri hem de Türk Sineması için önemli bir adım... Gülümseme

Haklısın ben de Türk Sinemasını pek izlemiyorum. Ama Nuri Bilge Ceylan'ın ülkemize kattığı yenilik ve başarılarından dolayı gurur duyuyorum.
Eline sağlık.
Konusu:Aydın (Bilginer) emekli bir oyuncudur; aktörlüğü bıraktıktan sonra Orta Anadolu'da kendi halinde küçük bir otelde çalışarak günlerini geçirir. Hayatında ise iki kadın vardır: Kendisine her anlamda uzak ve soğuk olan genç karısı Nihal (Sözen) ve boşanmış olan kız kardeşi Necla (Akbağ). Kışın bastırması ve kar yağışının artması bu küçük taşrada en çok Aydın'ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder.
Referans URL